Adolfs barn

Adolfs barn
Utgivelsesar: 2013
Antall sider: 184
Forlag: Commentum forlag
ISBN/EAN: 9788282332231
Sprak: Bokmål
Kategori: Historie
Forfatter: Klaus Hennig

Klaus får en tøff start på livet, født midt i en krig der Tyskland både er "skurken" og blir taperen i Europas største inferno. De tre barna mister far i tuberkulose. Mor gifter seg igjen for å redde familien gjennom kaos og nød. Den nye familien overlever så vidt krigen. Det blir verre enn ventet å overleve freden.

En sann historie om å bli sviktet av den eldre generasjon. Hvorfor alle løgnene og muren av taushet omkring alt som skjedde før og under krigen?

Klaus Hennig er født i 1941 i utkanten av Köln.

Som 15-åring dro han til sjøs. I 1965 søkte han oppholds- og arbeidstillatelse i Norge. Han ble cand. mag. ved Universitetet i Oslo med fagene engelsk, tysk og sosialpedagogikk. Arbeidsplassen ble osloskolen, på alternative undervisningsprosjekter. "Adolfs barn" om hans egen oppvekst er hans debut. Bor i Marikova i Frogn, gift og har to barn.

I mars 2017 öppnar Hobo, ett nytt hotell och koncept med kreativ själ, i hjärtat av Stockholm. Boka garanterat billigast här! Min farfars far var født Gustav Isaksson Modh og kom fra Sundals Ryr i Dalsland. Da jeg begynte å forske lenger tilbake i tiden viste det seg at slektsnavnet Modh. LUNCH 1/2017. Tema: Skole Spesialstory: The Lunch club 52 sider Innhold: Lunch, “De blå timene” (Tonje Tornes), Truth Facts, Lille Berlin (Ellen Ekman), Klyse.