Frosten ; September

Frosten ; September
Utgivelsesar: 2012
Antall sider: 335
Forlag: Vidarforlaget A\S
ISBN/EAN: 9788279901419
Sprak: Bokmål
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Forfatter: Siri Senje

Frosten: Norge, noen få år frem i tid. Polarisen har smeltet og kalde vannmasser har endret Golfstrømmens bane. Over landet ligger Frosten og hyller kongeriket inn i en evigvarende vinter. I løpet av fem år har over to millioner blonde og blåøyde klimaflyktninger forlatt oljelandet på jakt etter varme og bedre liv lenger sør i Europa.

Når det siste av Norges oljeindustri kollapser etter en "hundreårsstorm" i Barentshavet, blir smådyrveterinæren Anniken Berget flyktning, alene med tre barn i en slum i Istanbul.

September: Den unge, suksessrike teaterinstruktøren Ebba Enge er dypt involvert i sitt livs drømmeprosjekt på Nationaltheatret da faren, Eilif, blir alvorlig syk. Ebba har et ambivalent forhold til den tyranniske faren, og de har hatt lite med hverandre å gjøre de siste tyve årene. Sykdommen endrer Eilif, og plutselig øyner Ebba en mulighet for ny kontakt. Men hva skal hun gjøre når faren ber henne tynt om å oppfylle et siste ønske, ti dager før Ebbas store premiere?

– Jeg drømmer om et sted å legge hodet. Et sted med tak og vegger, sier Mihai. Sammen med kona Marita har han forlatt fire barn i Romania og reist til.

Klikk.

no er ledende på produkttester og praktiske råd innen bolig, motor, mote, mat, helse, teknologi og foreldre. banen er nå kun åpen lørdager pga tidlig mørkt. Banen stenger for sesongen når frosten eller snøen kommer. klubben gir støtte til de som har deltatt på. Det kan være lurt å skygge for vårsola. Det er ikke frosten som tar livet av planter men att de begynner å vegetere for tidlig. Kommer det da frost kan det være. Har hatt Hortensia til overvintring i tre år. Jeg tar den bare inn når frosten står for døra. Setter den mørkt og bladene faller av etter hvert. Stell av pelargonier Pelargoniene elsker sol og varme. De MÅ stå lyst for å blomstre og utvikle seg til kraftige planter. I vekstsesongen skal de ha jevn. Norges ledende nettbutikk for salg av ferdigplen, vi har lave ferdigplen priser til ditt utemiljø.

Handle ferdigplen til lav pris hjemmefra.

Takrennenes hovedoppgave er å lede bort regnvann og smeltevann fra selve huset, slik at grunnmur og kjeller beskyttes mot fuktskader.

Lør 5. des kl 13.00 åpner årets juleutstilling i Galleri Elgen. Utstiller denne gangen er Kjetil Haug, som er tilknyttet Frysja kunstnersenter i Oslo.

Dyrk dine egne lettstelte grønnsaker, kryddere og bær på en praktisk måte i pallekarmer. De kan du plassere i hagen, på terrassen eller balkongen – det er bare.