Meursault-saken

Meursault-saken
Utgivelsesar: 2016
Antall sider: 152
Forlag: Bokvennen Forlag
ISBN/EAN: 9788274884564
Oversatt av: Sundby, Synneve
Sprak: Bokmål
Kategori: Romaner
Originaltittel: Meursault, contre-enquête
Forfatter: Kamel Daoud

Haroun er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus' mesterverk Den fremmede. 70 år etter drapet nekter han å la broren forbli anonym og glemt. Han gir ham et navn, Mousa, og skildrer gjennom glimtvise minner og historier, det livet han levde opp til den skjebnesvangre dagen da han ble drept.

Kveld etter kveld sitter Haroun på en bar i Oran og grubler over sin egen ensomhet, sitt mislykkede kjærlighetsliv, sitt religiøse sinne, og den uro han føler for landet sitt som har skuffet ham så dypt. Som en fremmed blant sitt eget folk, pa.beroper han seg retten til endelig a.

fa.

lov til a. dø.Albert Camus' klassiker Den fremmede er sentral for Meursault-saken, ettersom boken ba.de anerkjenner og kritiserer en av tidenes mest kjente romaner. Dette er en verdig oppfølger: ikke bare er det en dyptpløyende historie om arabisk identitet, og de katastrofale følgene kolonialismen i Algerie fikk, men det er ogsa. et solid litterært prosjekt med en unik og gripende stemme.

Meursault-saken var innstilt til den prestisjetunge Goncourt-prisen i 2014, og har høstet strålende kritikk både i Frankrike, Storbritannia og USA.

Haroun er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus mesterverk Den frem.mede. 70 år etter drapet. "Meursault-saken - en roman fra Algerie" av Kamel Daoud - Se omtaler, sitater og terningkast. Se hva andre mener. Kjøp 'Meursault-saken, en roman fra Algerie' av Kamel Daoud fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet, Innbundet, E-bok. Haroun er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus' mesterverk Den fremmede. 70 år etter drapet. Kjøp Meursault-saken. Haroun er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus mesterverk Den.

Med Meursault-saken leverer den franskspråklege algeriske journalisten og forfattaren Kamel Daoud ei motgransking av Camus’ roman og Meursaults brotsverk.

Frekt, dristig og intelligent er ord som faller lett i pennen når Daouds debutroman «Meursault-saken» skal omtales. Umiddelbart vil man tenke at dette. Haroun er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus' mesterverk Den fremmede. 70 år etter drapet. Anmeldelse. Kamel Daouds roman Meursault-saken skriver seg inn i en stor sammenheng. Først, og mest åpenbart, er den skrevet i dialog med Albert Camus’ klassiker.

Haroun er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus' mesterverk Den fremmede. 70 år etter drapet.