Allmenn teori om glemsel

Allmenn teori om glemsel
Utgivelsesar: 2017
Forlag: Bokvennen Forlag
ISBN/EAN: 9788274886339
Oversatt av: Rugstad, Christian
Sprak: Bokmål
Kategori: Romaner
Originaltittel: Teoria geral do esquecimento
Forfatter: José Eduardo Agualusa

Den kvelden Angola får sin uavhengighet murer Ludo seg inne i leiligheten sin, og blir værende der de neste tredve årene. Hun lever av grønnsaker og duer, brenner møblene og bøkene sine for å holde seg i live, og tilbringer tiden med å skrive historien sin på veggene i hjemmet.

Sakte siver verden utenfor inn i Ludos liv gjennom brokker fra radioen, stemmer fra naboene, glimt av en mann som flykter fra sine forfølgere og en beskjed festet til benet på en fugl - inntil hun en dag treffer Sabalu, en ung gutt fra gaten som klatrer opp til balkongen hennes.

Allmenn teori om glemsel er en magisk roman bygd opp likt et intrikat lappeteppe av ulike stemmer. Mysteriet rundt Ludos uvanlige valg avsløres litt etter litt i et handlingsforløp uten krono.logi. Resultatet er en fascinerende og overraskende beret.ning - en varsom skildring av menneskets sårbarhet, på samme tid komisk og tragisk.

Boknett.no er hele bokbransjens litteraturside. På Boknett.no finner du relevant stoff, enten du jobber i bokbransjen eller er interessert i litteratur. Boknett.no er hele bokbransjens litteraturside. På Boknett.no finner du relevant stoff, enten du jobber i bokbransjen eller er interessert i litteratur. «Gripende fortelling fra Kenya» – NRK om Hvetekornet. Litteraturkritiker i NRK, Anne Cathrine Straume, har anmeldt Ngugi wa Thiong'os roman fra 1967, som nå. Velkommen til Asker bibliotekets nettside. Før jernbanesporet ble lagt i tunnel ut fra Asker stasjon, gikk det bru over jernbanen fra Asker sentrum. Glad i å løse kryssord? Her finner du gratis digitale kryssord, kryssordbok og kryssordhjelper på nett. Vi har også sudoku og mye annen hjernetrim.