Kjærlighet til graven

Kjærlighet til graven
Utgivelsesar: 2014
Antall sider: 606
Forlag: Bokvennen Forlag
ISBN/EAN: 9788274884687
Oversatt av: Molvær, Reidulf
Sprak: Bokmål
Kategori: Romaner
Originaltittel: Fiqr iske meqabir
Forfatter: Haddis Alemayyehu

Kjærligheten kan overvinne alt, både sosiale forskjeller, fordommer og motstand fra slekt og venner. Til slutt kan den også bryte ned samfunnsordninger som begrenser den enkeltes frihet til å velge. I dette som er Etiopias mest beromte roman, får vi innsikt i forholdene i landet slik de var til langt inn i det 20. århundre.

Etiopia er en eldgammel kultur, og det meste av den kjente historien er preget av standsforskjeller mellom keiserne og adelen på den ene siden og bønder, tjenere og slaver på den andre.

Romanen kretser rundt en kjærlighetshistorie mellom datteren i en adelsfamilie og en bondesønn. Standsforskjellen mellom dem bringer familien til den unge kvinnen inn i forholdet, og gjennom fortellingen om de to får vi innsikt i et land der hensynsløs maktbruk råder. Vi aner endringer i horisonten og kanskje seirer kjærligheten og vidommen til slutt? Men ikke før noen har gått i graven...

Tekstene: Deg være ære, Herre over dødens makt! Evig skal døden være Kristus underlagt. Lyset fyller haven, se, en engel kom, åpnet den stengte graven, Jeg taler til deg i disse dager fra dypet av ditt hjerte, til din ånd, ved min ånd, og jeg minner deg om ting, jeg inntar tankelivet ditt.

Jeg gir deg nye ideer. Trenger du et godt sitat? På Siterte sitater finner du sitater og ordtak om sorg og mer enn 1150 andre emner. Velkommen til Skulleruds Begravelsesbyrå Vi er et begravelsesbyrå med 4 avdelinger på følgende steder: Bjørkelangen, Løken, Mysen og Trøgstad. Begravelsesbyrået Ytre Namdal og Bindal AS Doktorveien 1 7970 Kolvereid Tlf: 916 17684 Mobil: 905 31 440 / 979 84 705 per.

[email protected]

no Alle, alle vil vi ha med Vil vi ha med til himlen Alle, alle vil vi ha med Til himlens lyse land Far og mor, søster og bror, liten og stor Alle, alle, vil vi ha med Datter besøker kirkegården fire år etter farens død: Får sitt livs overraskelse foran graven På nett siden 1998 Et nettsted med gode tradisjoner for flørt og erotisk spenning - med diskresjon, anonymitet og lite rølp. Kåthet - Kunnskap - Kontakt - Kjærlighet Bergen & Omegn Begravelsehjelp formidler blomster til begravelse og bisettelse. Vi tar oss også av levering. Vi har et stort utvalg av kranser, bårebuketter. Ta deg rolig tid til å være lykkelig. Tiden er ingen motorvei mellom vuggen og graven, men plass til å parkere i solen.