Frøken Jean Brodies beste alder

Frøken Jean Brodies beste alder
Utgivelsesar: 2015
Antall sider: 142
Serie: En Oktober klassiker
Forlag: Forlaget Oktober
ISBN/EAN: 9788249515011
Oversatt av: Alfsen, Merete
Sprak: Bokmål
Kategori: Romaner
Originaltittel: The prime of Miss Jean Brodie
Forfatter: Muriel Spark

"Gi meg en pike i mottakelig alder, og hun er min for alltid."

Frøken Jean Brodie er læreren man aldri glemmer - ikke som leser, eller om man var en av hennes elever på pikeskolen i Edinburgh på 1930-tallet. Frøken Brodie er en lidenskapelig, uforutsigbar og fritenkende kvinne med høye idealer, sterke meninger og uortodokse undervisningsmetoder. Pikene er rundt ti år når hun får ansvaret for dem. Hun gir dem fortellinger om store menn og kvinner i kunsten og historien, og om begivenheter i hennes eget kjærlighetsliv.

De blir til Brodie-klikken, crème de la crème, hevet over andre elever og skolens tradisjonelle pensum. Hver og en er noe helt spesielt, blir de fortalt, og skal bli berømt for dette - Monica for matematikken, Eunice for svømmingen, Rose for sex. Men en dag, bare noen år frem i tid, vil en av pikene i klikken forråde frøken Brodie, til hennes store overraskelse og fortvilelse.

"Frøken Jean Brodies beste alder" er en moderne klassiker - et komisk mesterverk med en av litteraturhistoriens mest uforglemmelige skikkelser.

Norsk tittel: Frøken Jean Brodies beste alder Forfatter: Muriel Spark Oversetter: Merete Alfsen Format: Innbundet Sideantall: 144 Utgitt: 1961 Min utgave: 2014 Kjøp Frøken Jean Brodies beste alder. Frøken Jean Brodie er læreren man aldri glemmer - ikke som leser, eller om man var en av hennes elever på. Frøken Jean Brodie er læreren man aldri glemmer - ikke som leser, eller om man var en av hennes elever på pikeskolen i Edinburgh på 1930-tallet. Frøken Brodie er. Tid: Tirsdag 26.

august klokka 18.00 Sted: Eldorado bokhandel, Oslo. Muriel Sparks moderne klassiker Frøken Jean Brodies beste alder er i høst endelig ute på norsk. I høst kom denne klassikeren fra 1961 ut for første gang på norsk. Jean Brodie er lærerinne på en pikeskole i Edinburgh på 1930-tallet. Hun skriver opp. Fra forlagets omtale: Frøken Jean Brodie er læreren man aldri glemmer - ikke som leser, eller om man var en av hennes elever på pikeskolen i Edinburgh på 1930-tallet.