Når barnet unngår å snakke

Når barnet unngår å snakke
Utgivelsesar: 2016
Antall sider: 169
Forlag: Universitetsforlaget
ISBN/EAN: 9788215026602
Sprak: Bokmål
Kategori: Pedagogikk
Forfatter: Heidi Omdal

Hvordan bør lærere og foreldre reagere når et barn som snakker normalt med foreldre og søsken hjemme, konsekvent unngår å snakke i barnehage og skole? Når barn er tause, blir kommunikasjonsmønsteret mellom barnet og andre ofte fastlåst. Barnet opprettholder den tause rollen enten fordi voksne prøver for hardt, for tidlig eller for lite. For å reagere riktig i møte med de tause barna må en som voksen ha en klar, og helst forskningsbasert, strategi.

Jo lenger barnet er taust, jo sterkere blir frykten for eller fobien mot å snakke.

Heidi Omdal prøver i denne forskningsbaserte og fagfellevurderte boken å komme nærmere noen svar på hva selektiv mutisme er. Hun observerer dagligdagse samspillsituasjoner mellom barn med selektiv mutisme og andre barn og voksne.

I tillegg har hun intervjuet tidligere tause voksne, tause barn, foreldre og lærere. Forfatteren kommer med forslag til hvordan barnehager og skoler kan bygge opp kapasitet blant sine ansatte. Forslagene gjøre det enklere å implementere bokens anbefalte tiltak for tause barn.

Søk hjelp straks hvis barnet ditt stammer. Cand. san./logoped Ragnhild Rekve Heitmann intervjuet av Gudrun Vinsrygg. Er du. LES OGSÅ: Når bør barnet få sin første mobil? Ida Aspeslåen Erikstad i Medietilsynet jobber med Trygg bruk for barn og unge. Hun mener det aller.

Småbarns utvikling Ingen barn utvikles likt. Ingen barn utvikles på samme måte. Selv innenfor samme søskenflokk kan utviklingen være vidt forskjellig fra den ene. Frøkena har virkelig vist progresjon, og det er ikke lenger tvil om at jeg går mot en bedre versjon av meg selv. Det merkes, og det synes. Det gleder, og det skuffer.

Mobbing, mistrivsel og vanskelige skolefag gjør at mange barn gruer seg til å gå på skolen.

Skolevegring er vanligere enn man tror. Det finnes ulike hjelpemidler som kan sette deg bedre i stand til å mestre dagliglivet. Hjelpemidler bruker du for å avlaste og for å forebygge smerter og plager. 108 kommentarer Legg igjen en kommentar. 1. Tøttemor april 4, 2006 at 8:10 am. Jeg liker eldre menn bedre enn yngre. Jeg faller rett og slett ikke for yngre menn. Takhøyde, foran: 984 mm. 984 mm. 984 mm. 984 mm. 984 mm Advarer mot slanking under graviditeten. Farlig slanketrend kan få alvorlige konsekvenser for barnet. Ser vi til luftfarten er det ikke uvanlig å snakke om «Black Cockpit», et prinsipp som går ut på at du ikke skal blir distrahert av symboler og.