Med håpet som billett

Med håpet som billett
Utgivelsesar: 2014
Forlag: Eboknorden AS
ISBN/EAN: 9788293167495
Sprak: Flerspråklig\ Bokmål
Kategori: Biografier og memoarer
Forfatter: Mustafa Haidari

13 år, 10 måneder og 23 dager gammel kom afghaneren Mustafa helt alene til Norge og ble en «enslig mindreårig asylsøker».

Bak seg hadde han opplevelser som norske barn heldigvis er forskånet for. Han hadde flyktet fra Taliban som seksåring, knyttet tepper da han var ni, vært skredder, jobbet i gardinverksted og laget jernmøbler. Han ville hjelpe mamma med penger til husholdningen, men selvom han jobbet og slet, ble han avspist med bare ei luselønn. Da han var knapt 13, fant han ut at han ville søke lykken i Iran. Men heller ikke der var det noe særlig penger å tjene, så han valgte å legge ut på den lange og vanskelige reisen mot Europa.
Boka forteller også om en guttunge som hungret etter kunnskap, satset på skolegang og til og med gikk på engelskkurs på fritida. Det skulle vise seg å være fornuftig, både underveis mot Norge og, ikke minst, da han skulle lære seg norsk og bli integrert i det norske samfunnet.
Mustafa møter også en god del mennesker, både mens han er på reisefot og her i Norge. Visst fins det noen dårlige eksemplarer av arten, men de som har gjort den unge mannen til den han er idag, er alle dem som har vist godhet.

Morten Joachim vokste opp med narkomane foreldre og en narkoman bror. I dag er han en vellykket regissør og dramatiker. "Fire begravelser og ett bryllup" har altså. Etter å ha laget fargerikt nonverbalt barneteater i seks år, har Konstellasjonen endelig samlet opp nok faenskap til å trekke oss med ned i et dystert. Vi må bla oss langt tilbake i arkivet for å finne bilder av jublende FKH-spillere i møte med Sogndal. Nærmere bestemt helt tilbake til 2011 da vi vant. Samarbeidspartnere. Lervig Aktiebryggeri / Bate. OFFENTLIGE STØTTESPILLERE Stavanger kommune / Norsk Jazzforum / Vestnorsk jazzsenter / Norsk kulturråd Fotballreiser til alle fotballkamper i England og Premier League. Fotballreiser til Champions League i hele Europa. Klikk her for de beste prisene. Samarbeidspartner – kjøp billett her. Suksessromanen. En mann ved navn Ove ble i fjor til både film og teater. I Stockholm fikk oppsetningen strålende mottakelse. En av Godsets blåeste etter tapet for MIF: – Dette går aldri over Endelig er dagen her, 4 trinn skal til kongeparken 8 juni. Vi reiser fra skolen kl. 11.30 og er tilbake mellom 15.30 - 16.00. Vi ordner med mat, drikke og billett. Åsgårdstrand by i Vestfold, Horten. Her finner du alt du trenger å vite om Åsgårdstrand. Nyheter, hva som skjer, tjenester, butikker, foreninger Kansellering og refusjon – EuroBonus-billett. Hvis du har bestilt via SAS' nettsted, logg inn – gå til «Mine reiser» og se på reservasjonen din.