Rocky & Edith

Rocky & Edith
Utgivelsesar: 2012
Antall sider: 350
Forlag: Pelikanen Forlag
ISBN/EAN: 9788293237051
Oversatt av: Gravem, Dag F.
Sprak: Bokmål
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Forfatter: Martin Kellerman

Mer enn en barestriper

Tegneseriestripene om Rocky har lenge truffet mange lesere -og noe av grunnen til det må være at Rockys pappa, Martin Kellerman, tar våresmå liv så på kornet. Vi må le av oss selv, vi kjenner oss igjen og de heltordinære livene våre blir latterlige.

Det er bemerkelsesverdig, og derfor soleklart at entegneserieroman skulle bli hovedbok i Litteraturklubben: De alle fleste tegneseriestriperer kjapt lest og fort glemt. Men ikke Rocky& Edith. Dette virkelig en roman – med alt av fortellerkvalitet detinnebærer. Les bare hva Karl OveKnausgård skriver i sitt forord til Rockyog Edith:

«Denne boken, Rocky og Edith, er unik i Kellermansproduksjon, fordi den ikke bare er en samling av striper, men utgjør en heltegen, selvstendig fortelling. Rocky møter ei jente, blir forelsket i henne, deflytter sammen, forelskelsen går over, to år senere flytter de fra hverandre.Det er altså en klassisk kjærlighetsfortelling du nå skal til å lese. Menfortalt på Kellermans karakteristiske vis, gjennom en Rocky som lider allehelvetes kvaler fra første stund, for Edith er ikke bare yngre enn ham, men harogså et annet forhold på gang, som hun ikke helt klarer å avslutte. Dennesjalusien, som han til og med oppsøker psykolog for å få hjelp til å håndtere,slipper aldri helt taket, selv når de på hennes initiativ flytter fra storbyenog ut i en provinsiell småby, hvor hun skal studere, og den veves sammen medalle andre mulige problem som kan tenkes å oppstå når en mann møter en kvinne iSkandinavia på begynnelsen av 2000-tallet.

Gjenkjenneligheten er stor, men deter ikke derfor jeg ler, tvert imot: det gjenkjennelige er noe man er i, knaptser og i alle fall ikke ler av. Kellerman vrir og vrenger på dettegjenkjennelige, tar det ut i alle mulige retninger, og først da, med denavstanden latteren skaper, kan jeg se det. Faen, det er jo oss!»

«Knuser Knausgård»

Aftenposten

«Rocky

Rocky. Rocky er Martin Kellermans utleverende selvbiografi og generasjonsskildring, som gjennom tegneseriestriper der han og vennene er forkledd som dyrefigurer. Gavekort ABC Fritid tilbyr gavekort med faste verdier på kr.

100, 200, 500, 1000 og 2000. Gavekortet utstedes i et pdf. dokument som blir sendt til din oppgitte. Cabin Knapphullet Deichmanske Library A9-Office A9 - Student housing Cabin Lamøya Cabin Lille Arøya Cabin Geilo Cabin Lyngholmen Cabin Holdeskaret Sandstuveien 68. Tegneserier fra Dagbladet: Pondus, Nemi, Kellermannen, Rocky, Zofies verden, Fagprat, Lunch, Zelda. Noe av det som skjedde i 1976. Bergesen skipet Berge Istra blir meldt savnet i Stillehavet 7/1. To overlevende blir funnet 19/1 Resten av besetningen på 32 omkommer. Lokalisert i Mo i Rana. Program og pressebilder. Våre produkter. Vi er spesialister på lås og beslag til dører, møbler, baderom og kjøkken og fører produkter fra ledende merker og designere. Nasjonalitet Norge Født 19. jul. 1993 Høyde 192cm Vekt. 27. Nikita Baranov Kaffekvern.no, Vårt tips:. Info: Your browser does not accept cookies. If you want to put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker.