Krysseren Blücher

Krysseren Blücher
Utgivelsesar: 2010
Antall sider: 210
Forlag: Vega forlag
ISBN/EAN: 9788282111942
Sprak: Bokmål
Kategori: Historie
Forfatter: Alf R. Jacobsen

I grålysningen 9. april 1940 seilte den tyske Kampgruppe 5 innover Oslofjorden med den flunkende nye krysseren Blücher i tet. Målet var å vinne rask kontroll over hovedstad, konge og regjering.

Hitler spilte høyt.

Okkupasjonen av Norge skulle sikre isfrie havner for transport av svensk jernmalm fra Narvik og ubåt- og flybaser i kampen om Atlanterhavet.

Alt så ut til å gå etter planen. Forsvarsverkene i ytre Oslofjord var passert uten tap. Det eneste som sto i veien for tyskerne, var den utrangerte kystfestningen Oscarsborg med sine gamle kanoner. Og en besluttsom oberst Birger Eriksen. Admiralstaben var taus, ingen overordnede ga ham noen retningslinjer eller ordrer. Alt hvilte på ham da silhuetten av de tyske skipene kunne skjelnes i tåkehavet. Dette er fortellingen om en manns vilje og mot. Og om dramaet som kostet hundrevis av tyske liv da krysseren Blücher gikk ned i Drøbaksundet. Det er fortellingen om tysk hovmod og villighet til å ta store sjanser. Og det er den tragiske historien om manglende norsk forsvarsvilje og effekten av en målbevisst nedrustning. Forfatteren gir oss et unikt innblikk i Norges skjebnetime . 9. april 1940.

Blücher, tung tysk krysser brukt under invasjonen av Norge 9. april 1940, senket av batteriene på Oscarsborg festning. Fredet som kulturminne fra desember 2014. "Krysseren Blücher - 9. april 1940" av Alf R. Jacobsen - Se omtaler, sitater og terningkast. Se hva andre mener. Kjøp 'Krysseren Blücher, 9. april 1940' av Alf R. Jacobsen fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: CD, E-bok 9788282111942 I grålysningen 9. april 1940 seilte den tyske Kampgruppe 5 innover Oslofjorden med den flunkende nye krysseren Blücher i tet.

Målet var å vinne rask kontroll over. I Krysseren Blücher skriver Alf R. Jacobsen fram et dirrende drama, bygd på historiene til dem som selv var med da Nazi-Tyskland angrep Norge. Krysseren Blücher er kjent som det første tyske tapet i den tyske invasjonen av Norge 9. april 1940. Blücher ble angrepet med kanoner og torpedoer fra. Krysseren Blücher er fortellingen om en manns vilje og mot. Og om dramaet som kostet hundrevis av tyske liv da krysseren Blücher gikk ned i Drøbaksundet. Krysseren Blücher er fortellingen om en manns vilje og mot. Og om dramaet som kostet hundrevis av tyske liv da krysseren Blücher gikk ned i Drøbaksundet. Den tyske krysseren hadde som oppdrag å innta Oslo og ta kongefamilien og regjeringen til fange.

Senkingen sørget for at de rakk å flykte. Natten til 9. Krysseren Blücher er fortellingen om en manns vilje og mot. Og om dramaet som kostet hundrevis av tyske liv da krysseren Blücher gikk ned i Drøbaksundet.