Ein stad mellom tru og tvil

Ein stad mellom tru og tvil
Utgivelsesar: 2013
Antall sider: 156
Forlag: Efrem Forlag
ISBN/EAN: 9788292922279
Oversatt av: Sagrusten, Hans Johan
Sprak: Nynorsk
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Forfatter: R.S. Thomas

Få har skrive så sterkt om tvil og tru som R. S. Thomas (1913-2000). Diktaren utforska dei gåtefulle og løynde sidene ved Gud og skreiv trufast om den tunge kjensla av Guds fråvær. Iblant òg om dei få, lysande glimta då han likevel kjendest nær.

Han skreiv fram Gud i bilete han fann i heimlandet sitt, Wales, frå heiene og liene i fjellandet der, og kysten med fuglane, tidvatnet og bølgjene. Alt dette finn ein òg i dei sublime og vakre kjærleiksdikta han skreiv til kunstnar-kona si, Elsi. R. S. Thomas var nominert til Nobelprisen i litteratur i 1995.
Utval og gjendikting er ved Hans Johan Sagrusten.

(Dagbladet:) Cathrine Krøger: Lars Saabye Christensen: «Sluk» En av Saabye Christensens absolutt beste bøker. Med «Sluk» får du to til dels. UNDERVISNING Si opp når man blir pensjonist? [April 2017] Jeg har akkurat fylt 62 år og har fått innvilget førtidspensjon uten AFP. Det jeg lurer på, er om man. Fra: Odd J Tordal [mailto:[email protected]] Sendt: 6. oktober 2010 23:51 Til: [email protected] Emne: RE: SV: Hei igjen. Det som skjedde med automatkassen er. Bil Selv om du har en relativt ny bil er det mye du kan gjøre for å forebygge og redusere slitasjeskader. Før du foretar en QMI behandling, bør motoren.