Hjertet er en ensom jeger

Hjertet er en ensom jeger
Utgivelsesar: 2016
Forlag: Lydbokforlaget
ISBN/EAN: 9788242163943
Oversatt av: Eikli, Ragnhild
Sprak: Bokmål
Kategori: Lydbøker voksne
Originaltittel: The heart is a lonely hunter
Forfatter: Carson McCullers

En praktfull roman!

Det er de harde trettiårene. Fra sin kafé i en liten by i de amerikanske sørstatene følger innehaver Biff Brannon med på mennesker som kommer og går: Den sinte drukkenbolten, den svarte legen og borgerrettighetsforkjemperen, og Mick Kelly, ungjenta med de store drømmene og sin veldige lengsel etter skjønnhet. Alle søker de mot den døvstumme John Singer, som hver dag kommer til kafeen for å spise.

Til denne vennlige mannen kommer de med sine drømmer og lengsler, og hos ham finner de en å åpne hjertet sitt for. På sitt stillfarne vis skal Singer komme til å endre deres ensomme liv på måter de ikke har
kunnet forestille seg.

«Hjertet er en ensom jeger» var den 23 år gamle Carson McCullers' debutroman, og den ble en litterær sensasjon da den ble publisert i 1940. Hun viser i debuten en sjelden litterær modenhet, en menneskekunnskap og livsinnsikt som treffer leseren midt i hjertet. McCullers gir et lavmælt og krystallklart bilde av den daglige kampen rundt klasse, rase og kjønn.

Carson McCullers (født 1917 i Georgia, død 1967 i New York), skrev romaner, noveller og to skuespill, i tillegg til essays og noe poesi.

Terningkast 6: «Vakker klassiker fra sørstatene. Det kan da ikke slutte nå? Man opplever nesten sorg når denne lille romanens siste sider nærmer seg.»
Guri Hjeltnes, VG

Terningkast 6: «Sommerens litterære høydepunkt. Det vakreste og mest rørende jeg har lest på lang tid.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Bokelskere.no er et åpent, vennlig og gratis nettsamfunn for folk som liker bøker.

Her kan du lage din egen boksamling på nett, trille terningkast, skrive omtaler. Bakgrunnen til prosjektet er at undertegnede leste bøker. For å lese bøker så måtte han kjøpe bøker.

Etterhvert hadde han kjøpt mange bøker. En ny og intens leseopplevelse fra forfatteren av Piken på toget. I dagene før hun døde ringte Nel Abbott søsteren. Jules tok ikke telefonen, og ignorerte.

DinNettAvis, utenlandske og norske nyheter. Trumponomics og nye eller gamle politiske strømninger? Kjell Gunnar Bleivik 8 desember 2016. Boknett.no er hele bokbransjens litteraturside. På Boknett.no finner du relevant stoff, enten du jobber i bokbransjen eller er interessert i litteratur.