Om og om og om igjen

Om og om og om igjen
Utgivelsesar: 2011
Antall sider: 298
Forlag: Vigmostad & Bjørke AS
ISBN/EAN: 9788245012330
Oversatt av: Sjøbu, Ane
Sprak: Bokmål
Kategori: Psykiatri
Originaltittel: Om och om och om igen
Forfatter: Sandra Batesog Anna Grönberg

Om og om og om igjen er en håndbok for behandlere som ønsker å tilby KAT-behandling ved tvangslidelser. Tvangslidelser ble lenge ansett for å være svært vanskelig å behandle. Kognitiv atferdsterapi (KAT) og mer konkret eksponering med responsprevensjon (ERP) har imidlertid vist seg å være en effektiv behandlingsmetode med sterk empirisk støtte.

Boken beskriver hvordan man innhenter relevant informasjon og danner seg et helhetlig bilde av klientens tvangslidelser, samt hvordan man skaper motivasjon for behandling. Deretter beskrives behandlingsforløpet inngående og steg for steg. Forfatternes mangeårige kliniske erfaring illustreres gjennom flere eksempler som øker forståelsen for både problematikken og behandlingen.

Boken henvender seg til ansatte i helsevesenet: psykologer, psykiatere, kuratorer og andre behandlere. Den er også tenkt som pensumlitteratur ved universiteter og høyskoler og i ulike KAT-behandlinger. På bokens hjemmeside www.nok.se/omochom finnes det skjemaer og annet ekstramateriell til boken. Sandra Bates er dr.philos., autorisert psykolog, autorisert psykoterapeut og veileder i KAT. Hun har jobbet med klientarbeid, utdanning og veiledning siden 1980 og har vært behandlingsansvarligved OCD-Centret i Uppsala siden 2001.

Hun har tidligere skrevet et kapittel om tvangslidelser i boken Kognitiv beteendeterapi inom psykiatrin (2003), redigert av Lars-Göran Öst. Anna Grönberg er autorisert psykolog, autorisert psykoterapeut og veileder i KAT. Hun har jobbet med atferdsterapi siden 1981. Fra 1984 har hun hatt privat praksis innenfor klientarbeid, utdanning og veiledning. I årene 1993 1994 gjennomførte hun et prosjekt i Jönköpings län (fylke) knyttet til intensivbehandling av tvangslidelser.

Hei. Det å være plaget med sterke ryggsmerter er noe av det verste men kan være plaget med. Det er nesten ikke noe man kan gjøre uten at ryggen er involvert. Foto: Ida Vartia. Västergötland gikk av med seieren i årets Unionsmatch. Vi gratulerer! Klikk her for totalresultater. Under «Bilder» i toppmenyen, kan dere.

Lutefisk i tørrfiskens ”Mekka” Tekst: Arne Glomdal Jeg vet ikke om jeg tar munnen for full (av lutefisk) når jeg kaller Røst for tørrfiskens ”Mekka”, men. Guide i Bergen, sier du? Vel; hva med å spørre en fyrrig nordlending og en værkyndig sogning? Det å være trøndersk heimføing i Vestlandets hovedstad kan. Det skulle gå nesten 16 år fra Berge Gerdt Larsen sendte inn selvangivelsen for skatteåret 2000, til Borgarting lagmannsrett satte et foreløpig punktum for. Det roer seg i bilmarkedet. Etter årets fire første måneder er det blitt registrert noe færre biler enn etter de første fire månedene i 2016. 49.580. Kontakt TV 2; Pressetjenesten; Annonsere; Bli publikum; Jobb i TV 2; Informasjonskapsler (Cookies) Materialet på nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Hvordan er plassen? Her er det ren knock out! Det er det ekko i bagasjerommet, så stort er det. Men la oss holde oss til objektive tall. Bilen er knappe 4. Slik så Vika ut før Victoria terrasse. Er det bindingstid på abonnementet? Nei. Du kan si opp ditt abonnement når som helst.