Hoppa hage

Hoppa hage
Utgivelsesar: 2015
Antall sider: 604
Forlag: Modernista
ISBN/EAN: 9789176450864
Oversatt av: Landelius, Peter
Sprak: Svensk
Kategori: Romaner
Originaltittel: Rayuela
Forfatter: Julio Cortázar

Hoppa hage har hyllats som ett av 1900-talets stora romantekniska experiment. Det är en bok som kan bli två, om man väljer att följa den alternativa läsplanen. Men först och främst är det en storslagen kärleksroman som utspelar sig under sent femtiotal, existentialismens, bohemernas och jazzens decennium. Huvudpersonen Horacio Oliveira är en vinddriven argentinsk intellektuell som söker meningen med livet vid kaféborden i Paris.

Där möter han den trolska Maga från Uruguay. Tragiska omständigheter skiljer dem åt, Maga försvinner utan spår och Oliveira söker sig tillbaka till Latinamerika för att leta efter henne.JULIO CORTÁZAR [19141984] är en av det förra seklets största och mest älskade författare. Han har haft en oöverskådlig betydelse för utvecklingen av den moderna latinamerikanska prosan.

»Den som inte läser Cortázar är fördömd. Att inte läsa honom är en allvarlig, osynlig sjukdom som med tiden kan få fruktansvärda följder. Något i stil med en man som aldrig har smakat persikor. I tysthet skulle han bli allt sorgsnare... och antagligen skulle han så småningom tappa håret.« PABLO NERUDA

Motorsager : Modell: Effekt: Vekt: Maks Anb. rpm : Veil. Pris: Tilbud : KLIKK PÅ BILDE. Husqvarna 135e Husqvarna 135 er nesten den samme. 135e har verktøyfri. Språklige virkemidler En oversikt over virkemidler vi alle bruker både i tale og skrift.