Når plager blir sykdom

Når plager blir sykdom
Utgivelsesar: 2012
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
ISBN/EAN: 9788276349597
Sprak: Bokmål
Kategori: Helse- og sosialfag
Forfatter: Hans M. Nordahlog Peer H. Staff

Plager fra muskel-skjelett-systemet og lettere psykiske lidelser er den vanligste årsaken til sykemelding og uførhet i Norge. I Når plager blir sykdom legges en kognitiv metode til grunn for hvordan slike plager kan forstås og behandles. Boken er omarbeidet siden 1. utgave (2009) og utvidet med en grundig gjennomgang av kognitive og metakognitive behandlingsmetoder. Målgruppen er studenter og praktikere innen medisin, psykologi, helsefag og helserelatert idrettspedagogikk. Den er også aktuell for ansatte i NAV, forsikringsbransjen, helsepolitikere og andre med interesse for de problemstillingene boken omtaler.

Når fingre og tær blir hvite og kalde. Seksjonsoverlege dr. med Carl-Erik Slagsvold ved Avdeling for Sirkulasjonsfysiologi, Kirurgisk Klinikk, Aker. Bekhterev sykdom. Professor dr. med.

Tore K. Kvien intervjuet av Eli Gunnvor Grønsdal - Til forskjell fra andre revmatiske diagnoser er Bekhterev sykdom mer preget.

Er du personlig bruker, logger du inn med e-postadresse og selvvalgt passord. E-postadressen er ditt personlige brukernavn. Er du ikke personlig bruker, logger du inn.

Med kaldere vær følger mer snufsing, hosting og vondt i muskler og ledd. Influensaen har foreløpig ikke slått til, men sesongen er på trappene.

I. Jeg vet at det er fyfy å være optimistisk til utseendet i dagens samfunn, men jeg ser ingenting galt i å gjøre det såfremt det ikke blir narsissistisk. Kattehelse – råd og symptomer ved sykdom. Av Ann Kristin Solvang kastrering av hannkatt.

Dette er en forvirrende og uriktig omtale. Når man fjerner gonadene Menières sykdom er et problem i det indre øret der kroppens balanseorgan sitter. Symptomer ved Menières sykdom kan være svimmelhet og hørselstap. Parkinsons er en progressiv sykdom i nervesystemet som vesentlig påvirker bevegelse og motorikk fordi en type nerveceller i hjernen ødelegges og dør. Fibromyalgi er kronisk med hovedsymptomer som utbredte smerter i muskulatur og ledd. I tillegg opptrer symptomer som muskelstivhet, utpreget tretthet. Går ned i vekt og har svelgproblemer. Har en svigermor med parkinsons sykdom. Hun har fått betydelige svelgproblemer og gått ned i vekt. Da hun var hos nevrolog.