Slutten for det røde mennesket

Slutten for det røde mennesket
Utgivelsesar: 2016
Antall sider: 580
Forlag: Kagge forlag
ISBN/EAN: 9788248917601
Oversatt av: Foldøy, Dagfinn
Sprak: Bokmål
Kategori: Historie
Originaltittel: Vremia sekond hend
Forfatter: Svetlana Aleksijevitsj

Nobelprisen i litteratur 2015!

Sovjetunionen.

Det begynte med drømmer om et nytt menneske, som skulle formes av de kommunistiske ideene. Det nye mennesket levde i et mektig imperium, elsket og fryktet verden over, men en dag brøt det sammen og tilbake stod sovjetmennesket, som kastet ut i en usikker og ubegripelig tilværelse der et fåtall ble uforståelig rike og de fleste mer fattig enn noensinne. I over tjue år har Svetlana Aleksijevitsj reist rundt i de tidligere sovjetrepublikkene. Hun har pratet med de som tapte - gjestearbeiderne, barnehjemsbarn, slektninger til selvmordere og mange, mange flere. Av disse tusentalls stemmer har hun skapt et kor om livet i den sosialistiske utopien, om kaoset som fulgte og om den tiltakende politiske undertrykkelsen av i dag. «Slutten for det røde mennesket - Tiden second hand». er et unikt forsøk på å beskrive den sovjetiske erfaring fra det lille menneskets perspektiv.

«For alt i verden, les denne boka!» Svenska Dagbladet

Hvor religionen oppsto. Det første mennesket og den første profeten, Adam, var den første muslim i den betydning at han var en Guds tjerner som trodde på og. Helt enig i dette, tanker har mye å si. Mindfulness er et fint verktøy. Med mye stress i kroppen kommer man ikke nødvendigvis langt. Synet på mennesket. I islam er mennesket regnet som det fremste av Guds skapninger og at det står i en særstilling. Gud skapte mennesket for å tilbe Gud på jorda. Av alt levende er mennesket det eneste som drikker uten å være tørst, spiser uten å være sulten og snakker uten å ha noe å si. Mot slutten av perioden begynte tenkningen. Fellesskap med Gud kunne bare oppstå om han selv opprettet det. Verken gode. Mennesket kunne anstrenge seg.

Reader's Comments. Ann-Magret Vedal 10 sep 2008 09:29. Hei Arne. Her var det masse gode sitater. Takk for at du deler dem med alle oss andre. Her får du noen av. Psykosomatiske sykdommer. Professor Geir Arild Espnes intervjuet av Gudrun Vinsrygg. Personlighet og reaksjonsmåter er i stor grad med og avgjør hvilke sykdommer vi. Studiehefte Peer Gynt 2014 side 5 LITT OM IBSEN OG PEER GYNT Selv om Ibsen var svært opptatt av det norske og den nasjonale kulturarven, er det viktig å Hei! Hei, jeg heter Christer M.L. Bendixen, jeg er pedagog, designer og filosof.

Dette er nettsiden min, hvor jeg blogger, selger trykksaker til barnehager og linker. Landsturneringen 2014. Årets høydepunkt for Flatås Lions er uten tvil Landsturneringen. Denne gangen ble det ikke lange reisen siden arrangementet var lagt.