Årstid i helvete

Årstid i helvete
Utgivelsesar: 2016
Antall sider: 71
Forlag: Bokvennen Forlag
ISBN/EAN: 9788274884304
Oversatt av: Dahlen, Haakon
Sprak: Nynorsk
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Originaltittel: Une saison en enfer
Forfatter: Arthur Rimbaud

«En forfatter som er omspunnet av flere myter enn Arthur Rimbaud skal man lete lenge etter, og det har da også versert noen mer eller mindre velbegrunnede myter rund Årstid i helvete. En vanlig oppfatning er at boken er Rimbauds endelige farvel til poesien, noe som alt i alt ikke er så vanskelig å begripe - både fordi verket er blant de siste tingene den unge dikteren beviselig skrev før han henga seg til lite poetiske sysler som våpensmugling og på grunn av utsagn i selve teksten.

Siste delen bærer da også tittelen 'Farvel' [fra etterordet].»

Årstid i helvete er den eneste boka utgitt av Rimbaud selv. Den ble skapt under et opphold på en bondegård i Roché i Ardennene i 1873. Boken fikk en betydelig innflytelse på senere kunstnere og poeter, for eksempel på surrealistene.

Alt her i verden er relativt. Hvis man overfor eskimoer skildrer helvete som varmt, vil de synde for å komme dit. En kan til enhver tid i livet velge å strekke seg etter et par fliker av himmelen eller la seg fange av reimer fra helvete. Jeg har alltid valgt flikene av himmelen. Pål Golberg er tilbake på landslaget og strutter av selvtillit: - Jeg trenger én hardøkt på ski, så er jeg i toppform Litteratur etter 1900 Emnekode: 2114 /2118 Emneansvarlig(e): Johan Magnus Staxrud Ca. antall studenter: 20 Pensumlister: Vår 2016/2017 Pensumlista er godkjent av. Det Norske Teater satte opp stykket Medmenneske av Olav Duun i 1967. Her er en scene fra stykket, der "Kvitugla" ligger på sitt siste. Vi ser Astrid Sommer som. Av Sandra Marie Kristiansen og Astrid Dyson.

Sigrid Bonde Tusvik er aktuell med et nytt program som sendes på TV 2 denne høsten. I «Sigrid blir mamma. Nordiske land og nordiske språk. Det området vi kaller Norden, består av Finland, Sverige, Danmark, Færøyene, Grønland, Island og Norge, men bare norsk, svensk. Anmeldelser av musikk, konserter og festivaler. Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. 2016 avsluttet nitrist etter at meldingen om at nok en kjendis og stor artist er død. Dødsfallet til George Michael (53) føyer seg inn i en rekke med. Jeg klatret opp plankestigen og ble stående og stirre mot tjernet. Jeg var andpusten etter løpeturen. Prøvde å puste roligere for å høre den syngende jenta.