Friidrett for ungdom

Friidrett for ungdom
Utgivelsesar: 2005
Antall sider: 208
Forlag: Vigmostad & Bjørke AS
ISBN/EAN: 9788276746389
Sprak: Bokmål
Kategori: Sport og friluftsliv
Forfatter: Gro Næsheim-Bjørkvikog Einar Brynemo

Boken tar for seg trening av ungdom fra 13 til 17 år og er beregnet på friidrettstrenere, unge friidrettsutøvere, lærere og studenter på idrettsfag. I alderen 13 til 17 år gjennomgår de unge store endringer både fysisk og mentalt.

Erfaringene viser at mange slutter med idrett i disse årene. En av årsakene kan være at treningen ikke er tilpasset de unges nye ønsker og behov. Boken gir råd om hvordan en kan skape og bevare gode treningsmiljøer for ungdom. Friidrett for ungdom gir tekniske og metodiske råd om trening i de ulike friidrettsøvelsene. Teksten er rikt illustrert slik at øvelsene er lette å forstå. Boken inneholder også lærestoff om hvordan ulike treningsmetoder virker på unge utøvere. Det gis konkrete eksempler på hvordan treningsøkter og skoletimer i friidrett kan organiseres og gjennomføres både ute og inne. Einar Brynemo er avdelingsleder for idrett og kroppsøving ved Kragerø videregående skole og har skrevet flere bøker og hefter om friidrettstrening. Han var landslagstrener i kast 1971-2002. Gro Næsheim-Bjørkvik er høgskolelektor ved lærerutdanningen, Høgskolen i Stavanger med erfaring fra ungdomsskole og videregående skole og trenererfaring fra flere nivåer.

Hun er ansvarlig for utviklingen av Team Athletics i Norge og medforfatter til NFIFs aktivitetslederkurs.

Offisiell side for Norges Friidrettsforbund Sivert Eggen fra Bøler IF Friidrett har løpt i Fjellmaraton på Beitostølen. Fjellmaraton består av flere parallelle konkurranser, og Sivert valgte Fjellbukken. Veidekkelekene er ett av Norges største friidrettsstevner for barn og ungdom. Stevnet arrangeres på Stampesletta, Lillehammer, for barn fra 10 år og oppover. I påvente av at den nye Sembanen blir helt klar til fulltrening, blir teknikk treningene i April lagt til Nøtterøy. Mandag og fredag, basis, intrvall og bakkeløp Generelt: Oppmøte 5 min før trening; Tilstrekkelig med varmt tøy for utetrening, ekstra tørt tøy, ekstra sokker; Drikkeflaske Kontaktinformasjon: Spørsmål som angår friidrettsgruppas aktiviteter (trening, deltagelse konkurranser) og arrangementer, samt innmelding: [email protected] ekte friidrett siden 1935. I et stevne i USA i går kastet Helene Sofie Ingvaldsen (f.

96) hele 64,14 i slegge. Fra Romerike Friidrett var det hele 7 utøvere som ble uttatt til kretskampen på Akershus’ lag i Borås mot tre svenske kretser + Vestfold. Nittedal IL inviterer alle medlemmer av klubben i alderen 0-18 år til å tegne vår offisielle maskot. En jury bestående. Les mer Vareggs klubbhus, Badstuen, er et selskapslokale som egner seg godt for feiring av konfirmasjon, bryllup og andre arrangementer. Bygget egner seg også til kurs og.