To mistenkelige personer

To mistenkelige personer
Utgivelsesar: 2012
Forlag: Cappelen Damm
ISBN/EAN: 9788202441838
Sprak: Bokmål
Kategori: Lydbøker voksne
Forfatter: Gunnar Larsen

"To mistenkelige personer" fra 1933 er et tidlig eksempel på dokumentarroman i norsk litteratur, og bygger på de såkalte lensmannsmordene i Ådal i 1926. Hendelsen var eksepsjonell og ekstrem for sin tid: To lensmenn hadde blitt drept, og hele landet fulgte med i politiets jakt på de to morderne – den garvede Ekstrøm og unggutten Gustav. I Larsens roman blir dette skildret særlig fra ungguttens sanseopplevelser. Selve stilen bærer preg av Larsens forbilde, Ernest Hemingway, ikke minst i sin nøkterne tone, reportasjepreget, det knappe og spenningsfylte språket, som formidler jakten med nerve og intensitet. Boken dannet grunnlaget for Tancred Ibsens berømte film fra 1952, som ble nektet offentlig visning av hensyn til siktedes familie. Først i 1998 ble forbudet opphevet. Gunnar Larsen (1900–1958) var opprinnelig utdannet jurist, men ble journalist og nyhetsredaktør i Dagbladet. Han hadde en stor del av æren for at avisen ble et møtested for debatt- og kulturstoff, og var selv kjent for sin briljante penn. Hans forfatterskap favner seks romaner, alle svært forskjellige rent stilmessig. Larsen står for mange i dag som en glemt juvel i norsk litteratur, en forfatternes forfatter.

I Boots apotek har vi stor tro på at lett tilgjengelige helsetjenester bidrar til å skape trygghet og kan være med å redde liv. Velkommen til oss. Underlige hendelser, mistenkelige personer, hemmeligheter og skjebnesvangre valg er stikkordene for den nye CLUE-boken. Bombekjemikalier - mistenkelige transaksjoner, tyveri og svinn. Hvis du har opplysninger om mistenkelige transaksjoner, tyveri eller svinn av kjemikalier som kan.

Kontakt oss på telefon 21 00 74 50. Åpningstider: mandag til fredag: 09-16 lørdag til søndag: stengt. Vår sperretjeneste er døgnåpen på telefon (+47) 21 00 74 50 Komplett Bank tilbyr forbrukslån og kredittkort. Lån kr 10 - 500 000. Signer elektronisk med BankID. Kredittkort uten årsavgift og bonus på alle kjøp. Med SAS EuroBonus World MasterCard får du poeng på flyreiser, hotell og leiebil. I tillegg får du Ekstrapoeng hver gang du betaler med kortet – både i Norge og. Et nytt dataprogram kan gjenkjenne mistenkelige føflekker like ofte som ekspertene. Lydbokforlaget er Norges største utgiver av lydbøker. Hør lydbok på nedlastbar mp3-fil eller på CD. Flere norske banker har underrettet Lotteritilsynet om at de vil stanse nordmenns forsøk på å overføre penger til pyramideanklagede OneCoin. Gutteskolens historie - del 2 I 2017 er det 135 år siden Halden Gutteskole ble tatt i bruk. Egil Torgersen var elev fra 1940-1947, og forteller i en serie.