Brobyggerne

Brobyggerne
Utgivelsesar: 2011
Antall sider: 561
Serie: Det store århundret
Forlag: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
ISBN/EAN: 9788281433908
Oversatt av: Engen, Bodil
Sprak: Bokmål
Kategori: Romaner
Originaltittel: Brobyggarna
Forfatter: Jan Guillou

Da havet tok både faren og onkelen deres, måtte de tre guttene i det lille fiskeværet på Vestlandet reise inn til Bergen for å prøve å forsørge familien. De tre små repslagerlærlingene viser seg å være uvanlig teknisk begavet og ved hjelp av bergenske velgjørere blir brødrene utdannet jernbane- og brobyggere ved universitetet i Dresden. Planen er at de skal tilbake til Norge for å bidra til det mest storartede norske ingeniørprosjektet noensinne - byggingen av jernbane mellom Oslo og Bergen. Men kjærligheten vender om på alt. Den ene broren flykter, bedratt og skamfull, til tysk Øst-Afrika. Den andre broren flykter også på grunn av kjærligheten, han ender i London. Bare Lauritz, den eldste, vender tilbake til Norge. Som takk for utdanningen slutter han seg til jernbanebyggingen på Hardangervidda. I det nye århundret var fremtidsoptimismen stor. Med teknikkens gjennombrudd skulle alle kriger være utryddet. Lite ante man om at verden sto overfor det blodigste og mest dramatiske århundret noensinne.

Amerikanske spesialister sier at homeopati kan være løsningen i kampen mot antibiotikaresistens "Homeopatisk medisin kan redde mange liv og spare verdensøkonomien. ANMELDELSE: Det starter i 1880-årene på et lite fiskevær på Osterøy utenfor Bergen. De tre småbrødrene Lauritz, Oscar og Sverre Lauritzen mister sin. Vår 2017 (merka med blå i årsplanen) Uke 3 (18.1.17) - Profesjonsrekka 9: Krenkelsesfritt klasserom (Nanna Paaske og Shabana Rehman) Uke 4 (25.01.17. Kommunespeilet No4 2016. I Fredrikstad kommune har som mål å utjevne sosiale forskjeller. Siste nummer av Kommunespeilet handler om folkehelse.

FoU. Vårt forsknings- og utviklingsarbeid skal gi kommunesektoren ekspertstøtte i møte med staten, Stortinget, arbeidslivspartene og andre samfunnsaktører. Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei. Veien starter på Haugastøl og følger Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdal før. Rallarvegen er den ultimate sykkelopplevelsen og har vokst frem som en av landets mest populære sykkelruter. Strekningen fra Finse til Flåm er 55 km. NM og RØM vinnere fra GründerExpo 2017. Vil du møte kremen av Akershus fremtidige gründere og arbeidstakere. Da bør du ta deg en tur til Norges Varemesse på. Bro eller bru er et byggverk som forbinder ferdselsårer over fysiske hindringer og gjennom veikryss. Hva som betraktes som en bro i forvaltningsmessig forstand. Fakta om kommunale tjenester, administrasjonen, politisk aktivitet og kulturliv.