Smerte

Smerte
Utgivelsesar: 2004
Antall sider: 185
Serie: Essens
Forlag: Dinamo Forlag
ISBN/EAN: 9788280710765
Sprak: Bokmål
Kategori: Debatt og samfunn
Forfatter: Arne Johan Vetlesen

Boka er en analyse av smertens mange skikkelser, og kan leses som en skarp kommentar til fremtredende trekk ved vår tids samfunnsendringer. Forfatteren tar for seg smerten i torturkammeret, i den kroniske sykdommen, i angsten, sorgen og depresjonen, i voldskriminaliteten og i reality-TV. Særlig oppmerksomhet vies smerten som produseres i dagens dynamiske arbeidsliv smerten ved å drive rovdrift på seg selv, ved hele tiden å måtte tilpasse seg nye krav. Har litteraturliste.

Trenger du et godt sitat? På Siterte sitater finner du sitater og ordtak om smerte og mer enn 1150 andre emner. Smerte er plagsomt selv om den er mild og kortvarig. Weifa tilbyr flere produkter som lindrer smerte og feber og har tilpassede produkter for hele familien. Kronisk smerte rammer 1 av 3 nordmenn. Smerte som er forårsaket av nerveskade kalles nevropatisk smerte.

Kronisk smerte kan være svært hemmende for mange, både i. Info om smerte. Smerte oppstår ofte i forbindelse med at en skade påføres kroppen og oppfattes som et fysisk eller psykisk ubehag. Det skjer både nevrologiske og. Alle vet hvordan både fysisk og psykisk smerte kjennes, men ingen kan egentlig føle en annens smerte. Så hvordan kan vi definere smerte, og kan man i det hele tatt. NEVROPATISK SMERTE: Personer med diabetes er utsatt for nevropatiske smerter. De første symptomer er ofte prikking og nedsatt følelse i tær. Nevropatisk smerte. Nevropatisk smerte defineres som smerte som oppstår som en direkte konsekvens av en lesjon eller en sykdom som affiserer det sentrale eller. Hvordan forstå smerte? Det er vondt å ha vondt, men det kan være nyttig å vite at smerte er sammensatt av flere faktorer.

Det viktigste av alt; ingen kan kjenne. og stemninger. Den beskrivende meningen med ordene er det bærende. Mangetydigheter og vridninger med linjeskift skaper overraskelser. Tekstene henger. Dahm, KT og Giske, L. Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten. Trening kan muligens redusere smerte under aktivitet og bedre funksjonsevne ved patellofemoralt.