Kriget kommer!

Kriget kommer!
Utgivelsesar: 2007
Antall sider: 126
Serie: Unga läsare
Forlag: LL-förlaget
ISBN/EAN: 9789170531170
Sprak: Svensk
Kategori: Barn og ungdom
Forfatter: Torsten Bengtsson

Olof bor i en liten fiskeby vid Öresund. Andra världskriget rasar i Europa och nazisterna marscherar in i Danmark. Ute på vattnet kan man se tyska krigsfartyg passera ut och in genom sundet.

Olof ger sig iväg i en liten båt för att hjälpa en judisk man att fly över havet till Sverige. Olof lyckas komma fram till rätt adress och slå den hemliga signalen. Dörren öppnas och han står öga mot öga med Gestapo, tyskarnas hemliga polis!

Det här är en spännande berättelse för unga läsare om flyktingar, mod och vänskap!

Profetisk ressursside for Norge og Norden Forakt ikke profetord, men prøv alt og hold fast på det gode. 1. Tess 5:21 Start har elendig statistikk på Aspmyra, og på tirsdag kommer nabellnaboen nok en gang på besøk til Bodø. Åtte minutter senere klarte gutta endelig å spille seg til en stor målsjanse. Mos gikk i løpsduell mot en VIF-stopper, og kriget til seg ballen. Sesongen åpnet bra med en uavgjort borte mot Start. På tirsdag er det duket for årets første kamp på Fredrikstad stadion når Mjøndalen kommer på besøk. Krigsövningen. Från och med den 11 september i år, under tre veckor, kommer stora delar av Sverige att förvandlas till en övningsplats för krig. Det var en revansjesugen gjeng som dro til Jessheim for å jakte sin første seier for sesongen. Guttane fikk kjenne at hver eneste kamp i OBOS-ligaen er og kommer. Det er tre lokaloppgjør i kveldens 1. NM-runde. Det blir fotballfest på Romerike. Hovedfokus er Skjetten – LSK, men vi oppdaterer også fra de to andre kampene. Askim Fotballklubb - http://www.askimfotballklubb.com/. Helgen 4 og 5 februar var vi med på MDO cup i Moss. Det var hele 34 lag som stilte og vi hadde med oss 3 lag. Denne gangen handler det ikke om elevene, men om skolen de går på: Får strykkarakter Lørenskog Ishockeyklubb AS er begjært konkurs av Skatt Øst. Styreleder i klubben, Stig Atle Johnsen, understreker at kravet vil bli gjort opp innenfor fristen og.