Gudenes fall

Gudenes fall
Utgivelsesar: 2012
Antall sider: 427
Forlag: Cappelen Damm
ISBN/EAN: 9788202385644
Sprak: Bokmål
Kategori: Romaner
Forfatter: Cornelius Jakhelln

Norsk vinner av den store nordiske romankonkurransen!

"Tårene renner, jei har vont for å se klart. Endeli går jei opp på sena, vor jei får en mikk i hånna. Så langt jei kan se sitter norner å åsynjer, dverger å sjemper, hirdmenn å dyr, springskallebrøle er høyere enn alt, å de er retta mot mei.

Ijen er jei herre over Allheimen, de er derfor jei griner som en onge."


I Gudenes fall får vi innblikk i de mytologiske helter og heltinners vanskelige liv.

Fra Underheimen forbanner de kristningen av Norden og forfallet som fulgte. Odin vil opp og ut, for å ta makten over menneskene som drev ham under jorden. Dessverre er det ikke bare religionen som står i veien. Her møter du dvergen Regin som vil herske i Overheimen og utrydde Åsgård med sin hær av bionter, den svikefulle Loke og de forvirrede jotnene som skifter tro hver uke. Dvergen Hornbore skal til Reykjavik for å bli Robbie Williams, Frøya er fremdeles kåt og Tor med hammeren vasker seg for første gang.


Gudenes fall er sprelsk og samfunnskritisk, morsom og rå, direkte og intrikat. Sjelden har du sett gudene like føkking kreizi som dette.

Tyrens personlighet Sensuell, nytelseselskende, noen ganger likeglad og noen ganger pertentlig er du alt et jordtegn skal være. Du forstår bare så altfor godt hva. Krepsens personlighet Det er ganske vanskelig å finne noen som misliker det du står for - kjærlighet, familieverdier og å bygge en solid grunnmur som vil støtte. Skorpionens personlighet Selv om du kan virke like utadvendt og boblende som en hvilken som helst annen person, holder du alltid en del av deg selv skjult og innestengt. Kildeoppgave: Gilgamesh. Gilgamesh regnes for å være et av verdenslitteraturens eldste storverk og har påvirket seinere historiske tekster. Det er det første. Velkommen til Norrøna Boligpark. Norrøna Boligpark ligger i Workinnmarka på Tromsøyas vestside, med uovertrufne utsikts- og solforhold. Jeg klarer ikke helt å legge fra meg siste episode av Folkeopplysningen. Jeg synes jo helt klart at dette med «slanking» er et spennende tema. Selv om vi liksom. Er det termitter som står bak? Eller er det gresset som lager dem selv? De mystiske sirklene i Namibørkenen har lenge skapt hodebry for forskerne. Historie. Noen vil hevde at hinduismen er den yngste av verdensreligionene, og vise til at begrepet hinduisme først oppstod i det nittende århundret, da det ble. Oppgaven inneholder fakta om guder, hellige skrifter, frelse, mangfold, opprinnelse, aktuelle spørsmål og en tabell som sammenligner de fem verdensreligionene.

Det. I Numerologi finnes det en rekke syklustall som påvirker våre personlige tall til enhver tid, og det Globale dagstallet påvirker alle. Slik kalkuleres det Globale.