Rød kjærlighet

Rød kjærlighet
Utgivelsesar: 2015
Forlag: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
ISBN/EAN: 9788241912474
Oversatt av: Ingebrigtsen, Espen
Sprak: Bokmål
Kategori: Historie
Originaltittel: Haltet euer Herz bereit
Forfatter: Maxim Leo

Øst-Tyskland og den kalde krigen gjennom en gripende familiehistorie.

Maxim Leo vokste opp i et konfliktfylt Øst-Berlin hvor det ikke var tillatt å stille spørsmål, i en familie som var et lite DDR i seg selv: Den ene bestefaren var nazist, den andre kommunist. Moren var medlem av Sosialistpartiet, faren en rebelsk kunstner som erklærte DDR for en forbryterstat.
Mange år etter murens fall ser Maxim tilbake på DDR og sin egen historie og oppvekst i den lille familien hvor det ble utkjempet kamper som man egentlig ikke hadde lov å utkjempe.

Med humor, varme og ærlighet skildrer han hvorfor så mange drømte om at Øst-Tyskland skulle bli en helt ny verden - og hvordan det var da alt falt sammen til slutt.

Om forfatteren:
Maxim Leo ble født i Øst-Berlin i 1970. Han studerte statsvitenskap i Berlin og Paris. Siden 1997 har han vært redaktør i Berliner Zeitung. Han har mottatt en rekke priser for sin journalistikk. I 2011 fikk han Den europeiske bokprisen for Rød kjærlighet. Maxim Leo bor i Berlin sammen med sin familie.

Lediggang som sådan er ingenlunde en rod til ondt, tvertimod den er et sandt guddommeligt liv, når man ikke kjeder sig. Trenger du et godt sitat? På Siterte sitater finner du sitater og ordtak om kjrlighet er og mer enn 1150 andre emner. Amerikanske Sierra Bradway (17) hadde et helt spesielt ønske før hun skulle på skoleball lørdag 6. mai. Før ballet, ville hun ta et bilde ved sin fars.

Sannheten om vår virkelighet er at livet på jordkloden er regissert som en film på kino. Vi er skuespillerne som høster visdom i dette jordiske dramaet. Datter besøker kirkegården fire år etter farens død: Får sitt livs overraskelse foran graven Populær bok som forteller at ulike mennesker uttrykker kjærlighet på ulike måter: Ved oppmuntrende ord, tid, tjenster, gaver og berøring. Hvor langt er du villig til å gå for kjærligheten? En universitetscampus er gjort om til en institusjon som rommer samfunnets utskudd. Hit kommer Grace for å be. Har fra helt ung været betaget af Øverland.

Glædeligt at et ungt menneske læser ham. Han vil nok altid slå rod i unge norske hjerter, skabe debat som. Det er mange forhold som rent menneskelig sett skulle tilsi at David du Plessis var et uegnet redskap til den gjerning som han skulle utføre. Jeg vil bare ha det helt klart at jeg overhode ikke er rasist. Jeg synes det er flott at vi er blitt et flerkulturelt samfunn, og ønsker alle flyktninger hjertelig.