Tjue

Tjue
Utgivelsesar: 2013
Antall sider: 310
Forlag: Forlaget Oktober
ISBN/EAN: 9788249512171
Sprak: Bokmål
Kategori: Romaner
Forfatter: Espen Haavardsholm

Det er Oslo på midten av 60-tallet, Nils er tjue år og student. Han blir kjæreste med den mørkhårede vestkantjenta Maria, men på en ryggsekktur gjennom Europa blir både han og barndomsvennen Zakk trukket mot den rappkjefta Jane fra Brooklyn. Nils drømmer om å bli forfatter, og lufte liklukta ut av den borgerlige romanen, og sammen med studiekameraten Elias vil han starte et unglitterært tidsskrift. Zakk har på sin side mål om å «detonere en bombe, avsløre et bedrag, og snu opp ned på litteraturen». Samtidig er det som om Zakk bærer et stort mørke i seg, hva er i ferd med å skje med ham? Og hva slags dobbeltvirksomhet og dobbeltspill er det den karismatiske lederskikkelsen og sabotørsønnen Åsmund bedriver?

I Tjue møter vi igjen flere av personene fra Gutten på passbildet, og også her har forfatteren diktet fritt rundt biografiske hendelser i sitt eget liv.

Delvis vellykket bok om Kari soldat, Ola fredsmegler og tjue års omstilling av forvaret Mr.

Paintball i Oslo har mer enn tyve års erfaring: Arrangementer, team building, utdrikningslag, firmafest, barneselskap, ATV, paintball, crosskart, skyting. Være Sammen er et kompetanseløft for tidlig innsats og endringsarbeid i barnehagen. Våre kurs gir verktøy for å implementere den varme og grensesetten Fosna-Folket arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Se også Redaktøransvar. Fosna-Folket har ikke ansvar for innhold på eksterne. I planet (tavle, ark): Linjen! Polygoner: n-kanter. Du bør kjenne forskjellige typer trekanter og firkanter og de regulære n-kantene. Trekanter: Likesidet. Tap på straffer i serieavslutninga. Posted on mars 12, 2017. Bærums/Verk-Ajer 6-5 (0-4, 2-0, 3-1) Ajers A-lag spilte én god periode i sesongens siste kamp, det. I kveld vil vi gjøre riktig stas på deg, det har du fortjent. Og ved en slik anledning er det nesten nødvendig med en høytidelig tale fra meg, synes jeg. Massene vil følge en leder som marsjerer over tjue skritt foran, men hvis han er tusen skritt foran, ser de ham ikke og følger ham ikke. Internasjonal forskning de siste tjue årene konkluderer med at det er en sammenheng mellom brannmannsyrket og økt kreftfare. En svensk studie av forskerne Tornling. Det intense kriminaldramaet "Saknad" er Colin Nutleys første TV-serie på tjue år. Helena Bergström spiller politietterforsker Maja Silver, som reiser tilbake til.